Policajti chytili páchateľa pri čine, dvaja obvinení za fyzické napadnutie a vyh

22.08.2005 Celý región

Lipianskí policajti chytili pri čine v sobotu večer páchateľa, ktorý sa vlámal do predajne textilu a obuvi v Lipanoch, okr. Sabinov.
Skutku sa dopustil maloletý (8r. ) chlapec z Lipian. Do predajne sa dostal potom, čo rozbil sklobetónové tvárnice v zadnej časti budovy. Odtiaľ si chcel odniesť rôznu športovú obuv v hodnote 7 000. - Sk. Pre nedostatok veku nemôže byť trestne stíhaný a ešte v ten deň bol za prítomnosti svojej matky prepustený.

Dvaja obvinení za fyzické napadnutie a vyhrážky:
Vranovský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre trestný čin Násilia proti skupine obyvateľov a proti jednotlivcovi v dvoch prípadoch.
V prvom prípade sa uvedeného trestného činu dopustil 38 ročný muž z Vranova nad Topľou. Obvinený včera v noci fyzicky napadol a vyhrážal sa zabitím svojej manželke. K jej zraneniu nedošlo.
Pri druhom prípade sa včera 29 ročný Vranovčan vyhrážal zabitím svojmu otcovi. Toho aj fyzicky napadol, no nespôsobil mu žiadne zranenia.

Ukradli bránu z oplotenia:
Policajti z OO PZ v Ľubotíne vyšetrujú krádež kovovej brány z oplotenia čističky odpadových vôd v katastri obce Hromoš. Doposiaľ neznámy páchateľ v noci zo soboty na nedeľu zvesil z pántov oplotenia riadne uzamknutú bránu s bráničkou. Túto následne aj ukradol, čim Obecnému úradu Hromoš spôsobil škodu 11 740 . - Sk.

Dopravná nehoda s ťažkým zranením:
Humenskí policajti vyšetrujú včerajšiu dopravnú nehodu v obci Volica, okr. Medzilaborce. K dopravnej nehode došlo o 11:30 h, kde na pravej strane cesty v spomínanej obci stal s vozidlom Škoda 120L 74 ročný muž z Radvane n/Laborcom. Ten sa začal s vozidlom otáčať, pričom vošiel do jazdnej dráhy vozidla Škoda Superb, ktoré viedol 19 ročný Humenčan. Pri nehode utrpel vodič Škody 120L rôzne zranenia s dobou liečenia nad 42 dní. Hmotná škoda na vozidlách bola vyčíslená na 150 000. - Sk. U mladého Humenčana požitie alkoholických nápojov zistené nebolo. Druhému, zranenému, vodičovi bola odobratá krv na zistenie alkoholu.

Dopravná nehoda dvoch osobných motorových vozidiel:
Bardejovskí policajti vyšetrujú dopravnú nehodu, ktorá sa stala včera medzi obcami Raslavice, okr. Bardejov a Demjata, okr. Prešov. V tomto úseku viedol vozidlo Škoda Felícia 57 ročný vodič z Hanušoviec n/Topľou. V dôsledku neprimeranej rýchlosti po prejazde tiahlej ľavotočivej zákruty prešiel autom do protismeru. Tu narazil do ľavej časti oproti idúceho VW Passat, ktorý riadil 53 ročný muž z Poľskej republiky. Pri nehode utrpel vodič Felície zranenie s dobou liečenia 6 týždňov a jeho spolujazdkyňa bola hospitalizovaná v NsP v Prešove, pričom då žka liečenia nebola určená. V druhom vozidle utrpela zranenie vodičova spolujazdkyňa s dobou liečenia do 5 dní. Požitie alkoholických nápojov u vodičov nebolo zistené. Na vozidlách vznikla škoda vo výške 650 000, - Sk.
 

Vyberte región

mark